Opakowania jednorazowe, a poszczególne dania

Wyposażenie kuchni

Wszystkie restauracje i puby, które chcą rozwijać swoją markę, poza stacjonarnym podawaniem dań, trudnią się także ich dowożeniem do klientów. Do tego niezbędne są opakowania jednorazowe, które stanowią bardzo ważny element całości posiłku. Gdzie znaleźć odpowiednie naczynia jednorazowe? Która hurtownia opakowań nam je zapewni? Jakie naczynia nadają się do jakich produktów? Na te oraz inne pytania odpowiemy w poniższym tekście, dlatego koniecznie zostań z nami! Zapraszamy do lektury!

Dania główne

Estetyczne podanie dania i schludne zapakowanie to już połowa sukcesu. Na ludzką ocenę naszej restauracji ma wpływ ogromna liczba czynników i nawet jeżeli będziemy serwować najlepsze schabowe w mieście, ale będą one niechlujnie wrzucone do wątpliwej jakości opakowania, to niestety nie osiągniemy sukcesu. Dlatego właśnie należy przyłożyć szczególną wagę do wyboru jednorazowych opakowań do posiłków na wynos czy też na dowóz. Dania główne są zamawiane przed klientów najczęściej i są też najważniejszą wizytówką naszej gastronomii. Najczęściej składają się one z trzech składników (posiłku głównego, surówki i ziemniaków/frytek). Bardzo ważne, by te poszczególne elementy podczas transportu nie mieszały się ze sobą nawzajem. Warto wybrać więc opakowania jednorazowe z przegródkami, które ograniczą przedostawanie się do siebie potraw. Kolejną opcją jest zapakowanie każdego składniku dania głównego w mniejszy oddzielny pojemnik. Oczywiście, powinniśmy również postawić na naczynia jednorazowe wykonane z ekologicznych materiałów, co nie tylko przyczyni się do ratowania naszej planety, ale także zyska uznanie wśród klientów naszego lokalu i sprawi, że nasza gastronomia będzie cieszyła się dobrą sławą.

Hurtownia opakowań – Zupy

Zupy są wyjątkowo kłopotliwe przy transporcie. Dzieje się tak, oczywiście ze względu na ich rzadką konsystencję. Częstym rozwiązaniem stosowanym przez wiele firm jest pakowanie zup do małych, plastikowych pojemników z zatrzaskowym wieczkiem, jednak często bywają zawodne. W przypadku zup najlepszym rozwiązaniem byłyby niewielkie słoiki. Są one znacznie cięższe i droższe od plastikowych nauczyć, jednak także o wiele trwalsze i pewniejsze. Aby, nie wydać dużo na słoiki dobrym pomysłem jest proszenie klientów o ich zwrot w zamian za małą zniżkę lub specjalną promocję.